Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 8495V kalendárnom roku 2024 zorganizoval TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou dňa 07. júla 2024 už XVI. ročník futbalového turnaja O putovný pohár ak. mal. Miroslava Cipára.

Na futbalový turnaj boli prizvané mužstvá TJ KYSUČAN Korňa (6. liga), ŠK Čierne (5. liga) a FK SLÁVIA Staškov (4. liga).

 

Otvárací zápas sa domácemu TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou, ktorý o 10:00 hod. nastúpil proti TJ KYSUČAN Korňa vydaril nad čerstvým nováčikom 6. ligy zvíťazilo 2:0. Autorom otváracieho gólu bol Dávid Nekoranec a na konečných 2:0 skóroval Michal Vilim.

 

Po úvodnom zápase prišlo na rad, v zmysle programu, slávnostné otvorenie turnaja. To sa začalo vystúpením mažoretiek BELLA z Vysokej nad Kysucou. Divákom sa prihovoril poslanec obecného zastupiteľstva Bc. Štefan Voštinák, ktorý privítal zúčastnené mužstvá, rozhodcov a samozrejme divákov a to i v mene starostu obce, ktorý sa z rodinných dôvodov turnaja nemohol zúčastniť, ale i v mene predsedu TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou Pavla Holuba a celého vedenia SPARTAK-u. Pozvaný hosť Vladimír Cipár, syn ak. Mal. Miroslava Cipára sa síce turnaja plánoval zúčastniť, no zo zdravotných dôvodov nakoniec na Kysuce nemohol pricestovať.

 

V druhom vyraďovacom zápase na seba „narazili“ ŠK Čierne a FK SLÁVIA Staškov. Úspešnejší v tomto zápase bol predpokladaný favorit FK SLÁVIA Staškov, ktorý zvíťazil v pomere 7:1.

 

Spestrením XVI. ročník futbalového turnaja O putovný pohár ak. mal. Miroslava Cipára bol zápas „starších žiakov“ medzi TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou a FK TATRAN Turzovka. Väčšiu chuť po víťazstve v tomto zápase ukázali hráči TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou, ktorí zvíťazili 3:2.

 

Po zaslúženom oddychu a občerstvení zúčastnených hráčov sa o 15:00 hod. začal zápas o tretie miesto medzi ŠK Čierne a TJ KYSUČAN Korňa. ŠK Čierne potvrdilo úlohu favorita a zvíťazilo 5:1.

 

Vrcholom XVI. ročníka futbalového turnaja O putovný pohár ak. mal. Miroslava Cipára bol finálový zápas medzi domácim TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou a FK SLÁVIA Staškov. Favoritom zápasu bola samozrejme SLÁVIA ako účastník 4. ligy, no domáci SPARTAK bol dôstojným a vyrovnaným súperom. Aj napriek teplému počasiu sa hralo vo vysokom tempe avšak do šatní sa odchádzalo za nerozhodného skóre 0:0. Vyrovnaný finálový zápas pokračoval aj v druhom polčase a šance sa striedali na oboch stranách. V riadnom hracom čase gól nepadol a nasledoval penaltový rozstrel, v ktorom mali viac šťastia hostia z FK Slávia Staškov a tak opäť po roku stali opäť víťazmi futbalového turnaja O putovný pohár ak. mal. Miroslava Cipára.

 

Záver turnaja patril samozrejme vyhláseniu konečného poradia a odovzdaniu individuálnych ocenení. Víťaznú trofej a putovný pohár, ktorý do turnaja venoval ak. mal. Miroslav Cipár, si v nedeľu 7. júla 2024 odniesol FK SLÁVIA Staškov. Na druhom mieste sa umiestnil domáci TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou. Tretie miesto obsadil ŠK Čierne a na štvrtom mieste skončil TJ KYSUČAN Korňa. Individuálne ocenenie – najlepší strelec turnaja získal hráč ŠK Čierne Daniel Janita, ktorý bol autorom štyroch gólov a honor najlepšieho brankára turnaja získal domáci brankár Jakub Báčik.

 

 

Text: Mgr. Dávid Nekoranec
Foto: Maroš „Makalač“ Kmínek, Vladimír Minarčík

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada