Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 2451Knižnice, nech sú akokoľvek veľké, sú po stáročia nenahraditeľným miestom ukladania a zhromažďovania informácií zo všetkých sfér ľudského bytia.

Výnimkou nie je ani naša súčasnosť, i keď s modernými technológiami a platformami takpovediac “ťahajú za kratší koniec”. V snahe prilákať nových návštevníkov a čitateľov do Obecnej knižnice vo Vysokej nad Kysucou, sa obec z týchto priestorov snaží vytvoriť moderný, príjemný a kultúrny interiér.
Rozhodujúcim krokom pre realizovanie tohto zámeru bola implementácia projektu “Skvalitnenie nábytkového vybavenia a zvýšenie komfortu používateľov knižnice v obci Vysoká nad Kysucou” v úvode kalendárneho roka 2023, v rámci ktorého bola zrealizovaná komplexná rekonštrukcia interiéru obecnej knižnice.
O jeho realizácii sme vás informovali v článku Modernizácia priestorov obecnej knižnice https://www.vysokanadkysucou.sk/sk/aktualne-dianie-v-obci/4661-modernizacia-priestorov-obecnej-kniznice?highlight=WyJrbmlcdTAxN2VuaWNlIl0=

 V snahe celý zámer modernizácie Obecnej knižnice vo Vysokej nad Kysucou dokončiť, obec spracovala a podala na Fond na podporu umenia žiadosť o finančnú dotáciu vo výške 4 860 EUR pod názvom “Skvalitnenie nábytkového vybavenia a zvýšenie komfortu používateľov knižnice v obci Vysoká nad Kysucou II.” Nosnou myšlienkou projektovej žiadosti bolo skvalitnenie a modernizácia interiérového vybavenia uloženia knižného fondu a doplnenie detskej časti knižnice o “hravé” nábytkové vybavenie. Žiadosť bola posúdená ako čiastočne úspešná a obec získala na modernizáciu interiérového vybavenia obecnej knižnice sumu vo výške 2 050 EUR.
Vzhľadom na obmedzený a schválený rozpočet obec Vysoká nad Kysucou v rámci implementácie tohto projektu zrealizovala výmenu pôvodných knižničných regálov za nové. Dodanie a inštalácia nových knižničných regálov umožnili zrealizovať nové funkčné usporiadanie knižničných regálov v jednotnom dizajne, čo v konečnom dôsledku napomôže ľahšej orientácii čitateľov.

Príjemné, moderné a tiché prostredie, doplnené umeleckými dielami na stenách vytvára z Obecnej knižnice vo Vysokej nad Kysucou priestor, v ktorom sa vďaka podpore Fondu na podporu umenia môžu stretnúť čitatelia nielen počas vypožičiavania najnovších knižných titulov, ale stráviť i príjemné chvíle v spoločných rozhovoroch o kráse knihy či umení.

 

Tento projekt bol realizovaný vďaka finančnej podpore:

logo FPU

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada