Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

DSC 1846Posledné júnové dni boli pre deti plné nedočkavosti i radostného vzrušenia, kedy sa konečne zatvoria brány školy a oni sa tak stanú súčasťou očakávaných dvojmesačných letných prázdnin.

Veď prázdniny pre deti znamenajú čas oddychu, zábavy, hier, dovoleniek a hlavne načerpania nových síl do ďalšieho školského roka.
Práve letné mesiace júl a august patria medzi jedny z najkrajších v roku. Prvá prázdninová sobota patrí každoročne v obci Vysoká nad Kysucou podujatiu určenému všetkým deťom pod názvom Holidays Night – prázdninová noc, ktoré sa tento rok konalo v sobotu 29. júna 2024. Námestie v ústredí obce sa od 15:30 hod. začalo pomaličky zapĺňať deťmi, ktoré už nedočkavo očakávali, čo si organizátori pre nich pripravili.
Letné popoludnie odštartovalo o 16:30 hod. svojim vystúpením bábkové divadlo na kolesách Dvor Zázrakov, ktoré odohralo dve krásne slovenské ľudové rozprávky z pera Pavla Dobšinského. V prvom vstupe to bola rozprávka O dvanástich mesiačikoch a následne O pyšnej princeznej.

 

Novinkou tohto ročníka boli stánky s tvorivými dielňami, ktoré organizovali pani učiteľky zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana a Materskej školy, kde si mohli deti vyskúšať svoju kreativitu, šikovnosť a vyrobiť si krásne tašky, namaľovať kamienky či drievka, vytvoriť obrázky z nažehľovacích korálikov či vyrobiť originálne záložky do knižky.

 

Počas celého podujatia bola i možnosť vyfotografovať a zatancovať si s maskotmi podujatia, ktorými boli tento rok fantastickí Mimoni, ktorí zabávali publikum do skorých večerných hodín.
Od 18:30 hod. vystúpili so svojimi choreografiami mažoretky BELLA, ktoré úspešne reprezentovali obec na Majstrovstvách Slovenska v Púchove, kde obsadili 3x prvé miesto, 3x tretie miesto a v týchto dňoch sa aktívne pripravujú na Majstrovstvá Európy v českom Liberci, ktoré sa uskutočnia od 04. - 07. júla 2024.

 

Spestrením podujatia bola zaiste i ukážka hasičského útoku mladších a starších žiakov z DHZ Vysoká nad Kysucou, po ktorej nasledoval hasičský útok družstva oteckov! A veru i tatinkovia zvládli požiarny útok na výbornú. Lákadlom, ktorému sa nedalo odolať bola možnosť pozrieť si hasičskú techniku – vozidlá a štvorkolku.

 

Okrem vystúpení boli pre všetkých pripravené rôzne nafukovacie atrakcie ako „Hladné hrochy“, kde si mohli deti vyskúšať svoju šikovnosť v hádzaní guličiek na cieľ, 10 metrová prekážková dráha zameraná na šikovnosť, mrštnosť a obratnosť a taktiež i súťaž v striekaní na fľaše s vodou tzv. džberovka. Veľkým lákadlom pre všetkých bola určite atrakcia, ktorá aspoň na chvíľočku preniesla všetkých do sveta tzv. virtuálnej reality. Okrem iného mohli deti využiť maľovanie na tvár, vyrobiť si svoj vlastný kožený náramok a zúčastniť sa pretekov na šliapacích autíčkach. Stánok so zapletaním vlasov s kanekalonom i bez potešil hlavne malé slečny.
Neodmysliteľnou súčasťou detských podujatí je určite cukrová vata, ktorú si decká mohli zakúpiť v stánku OZ Lupežov a lahodný popcorn, ktorý zabezpečil pre všetkých Daniel Lysík.
O občerstvenie v podobe kofoly, ktorá bola pre všetky deti vďaka sponzorom zadarmo a melónov, sa postarali zamestnanci obce Vysoká nad Kysucou. V stánku s občerstvením bolo možné zakúpiť i skvelé hot-dogy, pečenú klobásku, zemiakové špirály a vynikajúce miešané drinky, ktoré neodmysliteľne k letu patria.


Od 20:30 hod. začala na námestí disco párty, na ktorej si deti zatancovali spoločne s dvomi maskotmi podujatia Mimoňmi. Do tanca všetkým hral DJ Ivan.


Tento rok záver podujatia nepatril ohňostroju, ale pre deti, ktoré ešte nezmohla únava, bolo o 21:30 hod. pripravené premietanie letného a to animovanej rozprávky Princezná rebelka. Ukážkové letné počasie, ktoré vládlo počas celého dňa, sa postaralo o to, že ešte i v túto neskorú hodinu bolo námestie zaplnené malými divákmi.

Veľké poďakovanie na záver patrí sponzorom a partnerom podujatia: A&T Group, Penzión Chalupár, Expreso Fontána - Tibor Gáborík, Gazdovský šenk – Daniel Lysík, Pohostinstvo Milan Lajčák, Krčma Trojka, Kysuckému kultúrnemu stredisku v Čadci, Organizácii cestovného ruchu Kysuce (zapožičanie maskotov), zamestnancom obce Vysoká nad Kysucou, OZ Lupežov (cukrová vata), DHZ Vysoká nad Kysucou a všetkým dobrovoľníkom či pomocníkom, ktorí akokoľvek pomohli s organizáciou tohto podujatia, z ktorého mali určite radosť všetky deti.

 

Text: Bc. Monika Perďochová
Foto: Ing. Ján Lisko

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada