Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Členovia DHZ v Hornom Kelčove sa každoročne snažia o postavenie čo najvyššieho mája. Aj ten tohtoročný mal úctyhodnú výšku  viac ako 34 m a za „rekordným slovenským z roku 2008“ zaostal len o asi 3 m.
V sobotu 1. júna 2013 však nastal, po jeho mesiac trvajúcom skrášľovaní obce, čas na jeho zvalenie.
thumb_maj_drevorubac2013_24Členovia DHZ v Hornom Kelčove sa každoročne snažia o postavenie čo najvyššieho mája. Aj ten tohtoročný mal úctyhodnú výšku viac ako 34 m a za „rekordným slovenským z roku 2008“ zaostal len o asi 3 m. 
V sobotu 1. júna 2013 však nastal, po jeho mesiac trvajúcom skrášľovaní obce, čas na jeho zvalenie.

Postarala sa o to, za zvukov harmoniky, spevu a neodmysliteľnej scénky s „predajom“ a ťažbou dreva skupinka  miestnych  „ochotníkov“. 
Po úspešnom zvalení mája nasledovala už tradične „drevorubačská súťaž“ usporiadaná v spolupráci s občianskym združením Voľný čas Vysoká nad Kysucou. Silu, výdrž a hlavne zručnosť  si v nej zmeralo 12 súťažiach za hlučnej diváckej kulisy. Pre pokročilú dennú dobu sa súťaž konala „len“ v troch disciplínach – prerezávaní klátu ručnou dvojmužnou pílou, prerúbavaní klátu a štiepaní klátika na 10 ks polien. Zápal, bojovnosť a snahu po čo najlepšom výkone podali všetci súťažiaci, no najviac „fortieľu“ ukázal Ľubomír Doboš, ktorý zvíťazil, už po tretí krát v rade, časom 2:14 min. 2. miesto obsadil Peter Janetka časom 2:31 min. a na treťom mieste skončil Ján Jakubík , ktorý tieto tri disciplíny zvládol za 2:40 min. 
Víťazi si odniesli vecné ceny v podobe športových pohárov a víťaz aj finančnú prémiu 20,- €.
Po vyhodnotení súťaže pokračoval program bodom: Diskotéka.
Poďakovanie patrí nie len všetkým zúčastneným, ale predovšetkým spoločnosti Gašparík s.r.o. za poskytnutie dreva na súťaž. 
Anton Opial
 
Fotodokumentáciu z akcie už tradične zabezpečil pán Anton Ďurčanský ...
{gallery}fotogaleria/Vysocky_drevorubac/2013{/gallery} 

 

Odporúčame

Mobilná aplikácia

kalendár telocvičňa

volby prezident ikona

volby eu24

qr2 

 
 

Tam, kde sa stretáva Turzovská vrchovina s Javorníkmi, nachádza sa Obec Vysoká nad Kysucou, ktorá ako jedna z mála obcí skrýva vo svojom názve rieku, ktorá dala meno celému čarokrásnemu kraju. Obec Vysoká nad Kysucou sa hrdo hlási k svojej kopaničiarskej tradícii a na jej základoch sa snaží vytvárať vyvíjajúce sa moderné vidiecke prostredie pre svojich obyvateľov...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada