Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Zápisnica č. 5/2007 zo schôdze verejného obecného zastupiteľstva na funkčné obdobie 2006 - 2010, konaného  21. 9. 2007 na Obecnom úrade vo Vysokej nad Kysucou.

Zápisnica č. 5/2007 v pdf formáteSample Image
Program:
1.    Otvorenie
2.    Voľba zapisovateľa, overovateľov zápisnice a návrhovej komisie
3.    Kontrola uznesení z minulého OZ
4.    Investičná výstavba v obci - informácia
5.    Pridelenie voľných bytov a prerokovanie žiadostí
6.    Vstup obce do Leadrovského partnerstva
7.    Rôzne
8.    Diskusia
9.    Schválenie uznesenia
10.    Záver

    
Ad.1 Otvorenie
Dnešnú schôdzu Obecného zastupiteľstva vo Vysokej nad Kysucou viedol starosta obce Ing. Ladislav Kubačák. V úvode privítal všetkých poslancov, skonštatoval, že dnešná schôdza je uznášania schopná ( z celkového počtu 9 poslancov je prítomných 6) a predniesol návrh programu, ktorým by sa mala riadiť dnešná schôdza OZ. Nakoľko nikto z prítomných voči predloženému programu nevzniesol žiaden pozmeňujúci návrh, dal starosta obce o predloženom programe hlasovať. Z celkového počtu 6 prítomných poslancov hlasovalo o predloženom programe ZA 6 poslancov: Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial a Jozef Zborovan. Nikto z prítomných nebol PROTI ani sa hlasovania NEZDRŽAL. Starosta obce teda skonštatoval, že schôdza OZ sa bude riadiť vyššie uvedeným programom.
Uznesenie k bodu prijaté,  priložené k zápisnici.
 
 
Ad.2 Voľba overovateľov zápisnice a návrhovej komisie
Ako overovatelia  zápisnice boli navrhnutí: Jozef Zborovan a Mgr. Martin Machciník. Do návrhovej komisie boli navrhnutí: Miroslav Dorman a Ján Jánsky. O predložených návrhoch dal starosta hlasovať. Z celkového počtu 6 prítomných poslancov hlasovalo o predloženom programe ZA 6 poslancov: Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial a Jozef Zborovan. Nikto z prítomných nebol PROTI ani sa hlasovania NEZDRŽAL.
Uznesenie k bodu prijaté,  priložené k zápisnici.


Ad. 3 Kontrola uznesení z minulého OZ      
 
V úvode tohto bodu programu starosta obce konštatoval, že posledná schôdza OZ sa konala 19. 6. 2007. Na jej zasadnutí poslanci OZ prerokovali 24 pripomienok, z čoho 11 schválili. Obecné zastupiteľstvo ďalej súhlasilo s 1 bodom (so združením finančných prostriedkov vo výške 63 500,- Sk pre TKO Semeteš n.o.), neschválilo 2 body (finančnú výpomoc p. Božene Strkáčovej a žiadosť p. Petra Kubačku o povolenie na výstavbu pásovej píly) a poverilo starostu obce zorganizovať stretnutie so starostami obcí Makov a Bíla za účelom prejednania postupu riešenia problému s prístupovou komunikáciou k Chate Kmínek. Starosta konštatoval, že všetky body uznesenia sú splnené okrem realizácie stretnutia s menovanými starostami, nakoľko z dôvodu prebiehajúceho dovolenkového obdobia nebolo možné zosúladiť pracovný čas.
Navrhovatelia uznesenia upozornili a požiadali o odstránenie formálnej chyby v uznesení č. 4/2007 a to: v odstavci A) bod č. 16 doplniť priezvisko „Róberta Mojíka“.
Uznesenie k bodu prijaté,  priložené k zápisnici.


Ad. 4 Investičná výstavba v obci - informácia
Starosta obce ako predsedajúci, v tomto bode programu informoval prítomných poslancov o investičných akciách v našej obci (od poslednej schôdze OZ 19. 6. 2007).
Určite najmä šoféri ste postrehli, že aj v našej obci prebieha výstavba diela „Zásobovanie pitnou vodou a odkanalizovanie Horných Kysúc“. Musím povedať, že celá táto stavba od Makova až po Skalité je sprevádzaná veľkou nespokojnosťou a to ako s jej priebehom, tak i s realizáciou. Tak ako sľuboval Ing. Ďurčanský (doterajší manažer projetku), na našom spoločnom jednaní, nič z toho sa nedodržiava.
Prejdime k našim investičným akciám. Od poslednej schôdze OZ boli v našej obci vykonané nasledovné investičné akcie, samozrejme okrem menších každodenných investičných prác:

1)    Rekonštrukcia cesty do Slončíkov
Po silnej búrke (5. 6. 2007) bola uvedená MK na niektorých miestach takmer úplne neprejazdná. Opravu cesty položením AB krytu vykonala firma EKOSTAV Oščadnica. V ťažkom teréne so stúpaním až 16 % bolo vyspravených 800 bm cesty a z toho bol súvislý asfaltový kryt položený na 500 bm cesty. Náklady na opravu predstavovali cca 800 000,- Sk. Musím však konštatovať, že osobne som bol zo strany jedného občana osočený, prečo sme tam tú cestu opravovali. Táto úprava cesty bola odsúhlasená OZ.

2)    Viacúčelové ihrisko a ihrisko s umelou trávou pri ZŠ E. A. Cernana

 Obe ihriská boli slávnostne otvorené 8. 9. 2007 za účasti p. Juraja Blanára, predsedu ŽSK; p. Jána Podmanického, poslanca NR SR a p. Pavla Valárika, prednostu ObÚ Čadca. Výstavba viacúčelového antukového ihriska a ihriska s umelou trávou predstavovala finančné náklady za viac ako 1 000 000,- Sk. Z toho podkladové práce pre obe ihriská, odvodňovacie práce a vybudovanie osvetlenia predstavujú náklady 550 000,- Sk. Vyhotovenie prác vykonávala firma B+B Korňa. Zhotoviteľom povrchu umelého ihriska je firma MARO Sučany. Tieto náklady predstavovali sumu 547 000,- Sk. V tom sú: umelá tráva, mantinely, dodávka brán (ich osadenie realizovali zamestnanci obce podobne ako osadenie vstupnej brány a osadenie svetelných stĺpov spoločne so svietidlami), ochranné siete. Investície školy do tohto nezahŕňam nakoľko škola zakúpila z minuloročných prevádzkových nákladov – antuku, stĺpy na ochranné sitá, ochranné sitá a obrubníky. Práce na osadení obrubníkov, betonáž stĺpov na ochranné sitá a montáž ochranných sietí boli vykonané svojpomocne účasťou rodičov, pracovníkov aktivačných prác, ale predovšetkým pracovníkmi obecného úradu. Pri tomto musím spomenúť i sponzorov, ktorými boli:
-    A&T Services – firma poskytla 13 nákladných áut škváry pod antuku
-    BaB Korňa – firma vykonala sponzorsky práce v hodnote 80 000,- Sk, ktoré nevyúčtovala
Súčasne sa realizuje i viacúčelové ihrisko s umelou trávou pri kostole o rozmere 36m x 18m. Na tomto ihrisku sú už vykonané zemné práce – odvoz zeminy, spätný návoz štrkopieskovej vrstvy cca 80cm. Tieto práce predstavovali investíciu v hodnote 122 000,- Sk. Ďalej sú už vykonané práce – múrik slúžiaci ako oplotenie zo strany od rodinného domu p. Kupša, navozenie 20cm vrstvy makadamu (frakcia 12-63), osadenie obrubníkov z troch strán, 10cm vrchná vrstva zo štrkopiesku (frakcia 0-4) a ochranný múr zo strany od pošty. Tieto práce nie sú ešte vyúčtované.

3)    Nákup kontajnerov pre separovaný zber
Našej obci bola poskytnutá finančná dotácia z Enviromentálneho fondu vo výške 800 000,- Sk na nákup kontajnerov pre separovaný zber. V tomto čase je realizovaná ich postupná dodávka rozmiestňovanie po obci.  

4)   Verejný internet v obecnej knižnici
V rámci projektu „Informatizácia knižníc“ pribudlo v našej obci 8 nových počítačov pre verejnosť s voľným prístupom na internet v celkovej hodnote za viac ako 400 000,- Sk. Pred samotnou inštaláciou techniky však musela knižnica „prejsť“ malými stavebnými ale i technickými úpravami ,jednak aby boli splnené náročné technické podmienky pre samotnú funkčnosť techniky, ale taktiež i preto, aby bola zabezpečená dostatočná ochrana knižnice proti možným pokusom vlámania sa. Stavebné práce boli zrealizované svojpomocne. Vnútorné zariadenie, inštalácia zabezpečovacieho systému, zavedenie internetového bodu a samotné poistenie predstavovali náklady cca 40 000,- Sk.
Toto boli za posledné 3 mesiace najväčšie investičné akcie v našej obci. Okrem toho prebehlo množstvo rekonštrukčných, údržbárskych a menších investičných prác, ktoré vykonávame viac-menej svojpomocne s našimi pracovníkmi a aktivačnými pracovníkmi.
Uznesenie k bodu prijaté,  priložené k zápisnici.


Ad. 5 Pridelenie voľných bytov a prerokovanie žiadostí
Daniela Šuleková, Vysoká nad Kysucou 1259/1 – žiadosť o pridelenie bytu č. 3
Starosta obce prítomných poslancov OZ informoval, že nájomník obecného bytu č. 3 v bytovom dome p.č. 1259 p. Daniel Malík ukončil nájomnú zmluvu a trojizbový byt č. 3 ostal prázdny. Žiadateľka je nájomníčkou dvojizbového obecného nájomného bytu č. 1 a týmto žiada o pridelenie trojizbového bytu.
O predloženej žiadosti dal starosta obce hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo žiadosť Daniely Šulekovej schválilo a žiadateľke prideľuje nájomný byt č. 3.
Marcela Hegedusová, Vysoká nad Kysucou 15 – žiadosť o pridelenie bytu  
Nájomnú zmluvu o prenájme obecného bytu rozviazal s obcou i   Ing. Jozef Chvastek, ktorý mal prenajatý nájomný byt č. 2 v bytovom dome p.č. 1259. Tento bude do 10. októbra vysťahovaný. Nakoľko ostane prázdny dal starosta obce o predloženej žiadosti hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo žiadosť Marcely Hegedusovej schválilo a žiadateľke prideľuje nájomný byt č. 2.
Radovan Frollo, Vysoká nad Kysucou 468 – žiadosť o pridelenie obecného nájomného bytu  
Posledným voľným nájomným bytom ostal byt č. 1, z ktorého odíde p. Daniela Šuleková do schváleného trojizbového bytu č. 3 a obecný nájomný byt č. 1 v krátkej dobe uvoľní. Nakoľko i tento byt ostane prázdny dal starosta obce o predloženej žiadosti hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo žiadosť Radovana Frolla schválilo a žiadateľovi prideľuje nájomný byt č. 1.
Uznesenie k bodu prijaté,  priložené k zápisnici.


Ad. 6 Vstup obce do Leadrovského partnerstva
Prístup LEADER je iniciatíva Európskeho spoločenstva pre podporu integrovaných aktivít alebo rozvojových schém, ktoré sú programované a realizované výhradne na miestnej úrovni. Názov je skratkou z francúzskeho Liaison entre actions de développement rural, ktorá v slovenskom jazyku znamená: „Spojenia pre ekonomický rozvoj vidieckych komunít“. Zmluvné strany Leadrovského partnerstva Horné Kysuce sú: Mesto Turzovka, Obec Makov, Obec Vysoká nad Kysucou, Obec Korňa, Obec Klokočov, Obec Dlhá nad Kysucou, Obec Podvysoká, Obec Staškov, Obec Olešná, Obec Raková, Obec Zákopčie a RRA Kysuce.
Starosta obce oboznámil prítomných poslancov s účelom uzatvorenia zmluvy, ktorým je:
-    podpora endogénneho, integrovaného a trvalo udržateľného rozvoja vedeného zdola nahor v území Horné Kysuce
-    spolupráca a partnerstvo viacerých inštitúcií z rôznych sektorov (územná samospráva, podnikateľský sektor, štátna správa a tretí sektor so stanoveným zastúpením verejnej správy menej ako 50%) pri implementácií Miestnej rozvojovej stratégie Horných Kysúc
-    spoločné rozhodovanie o budúcnosti a rozvoji územia, prevzatie zodpovednosti zaň, vyváženosť rozhodovania a investovanie, spoločné programovanie, koncentrácia zdrojov do rozvojových priorít  a vzájomná koordinácia týchto programov a priorít s externým prostredím.
-    Prioritné využitie miestnych zdrojov – prírodných, materiálnych, ľudských, finančných a ich inovatívne využitie pre tvorbu pridanej hodnoty v území a hľadanie nových trhov, a tým podpory tvorby pracovných príležitostí a zvyšovania príjmov pre vidiecke obyvateľstvo vo všeobecnosti
-    Rozvoj občianskej spoločnosti na miestnej úrovni a príprava vzniku občianskeho združenia ako žiadateľa pre Prístup Leader.
-    Vytvorenie miestnej akčnej skupiny pre implementáciu Prístupu Leader
-    Spolupráca pri tvorbe integrovanej stratégie územia pre Prístup Leader.
Následne nato starosta obce prečítal znenie Návrhu zmluvy Leadrovského partnerstva Horné Kysuce pre realizáciu prístupu Leader. O predloženom návrhu zmluvy dal starosta ako predsedajúci hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo schválilo Zmluvu Leadrovského partnerstva Horné Kysuce pre realizáciu prístupu Leader v znení predloženého návrhu a súhlasí so vstupom obce Vysoká nad Kysucou do Leadrovského partnerstva Horné Kysuce pre realizáciu prístupu Leader v zmysle schválenej zmluvy.
Uznesenie k bodu prijaté,  priložené k zápisnici.


Ad. 7 Rôzne
V úvode tohto bodu programu starosta obce predniesol Informačnú správu pre obecné zastupiteľstvo a starostu obce o vykonaní auditu účtovnej závierky za rok 2006, ktorú vypracovala a predložila auditorka SKAU Ing. Ľubica Feniková.
Obecné zastupiteľstvo Informačnú správu pre obecné zastupiteľstvo a starostu obce o vykonaní auditu účtovnej závierky za rok 2006 zobralo na vedomie.
Následne nato starosta obce prítomných poslancov informoval o pripravovanej reorganizácii resp. možnom zrušení spoločného úradu v Turzovke.
Na poslednej schôdzi OZ starosta obce informoval poslancov OZ o pripravovanej investičnej akcii, ktorou je riešenie premŕzania a plesnenia obecných nájomných bytov č. 1 a 2. V následnej diskusii poslanci navrhli situáciu vyriešiť vonkajším zateplením, avšak nakoľko sa jedná o nepredpokladanú investíciu, ktorá nebola zohľadnená pri tvorbe rozpočtu, zateplené budú iba byty č. 1 a 2.  Po oslovení niekoľkých firiem a živnostníkov zaoberajúcich sa zatepľovacími prácami ako jediný prejavil záujem živnostník p. Štefan Krkoška, ktorý i na požiadanie pripravil predpokladaný cenník, ktorý starosta obce predstavil prítomným poslancom. Cenník tvorí prílohu tejto zápisnice. V následnej diskusii poslanci OZ navrhli byty č. 1 a 2 zatepliť systémom – polystyrén 7 cm, omietka silikát v cene 913,- Sk/m2; realizácia špaliet, výmena parapetov, prerobenie strešných zvodov a plechová strieška. O predloženom návrhu dal starosta obce hlasovať:
 ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo schválilo zateplenie obecných nájomných bytov systémom – polystyrén 7 cm, omietka silikát v cene 913,- Sk/m2; realizácia špaliet, výmena parapetov, prerobenie strešných zvodov a plechová strieška. Práce vykoná živnostník p. Štefan Krkoška.
V ďalšej časti tohto bodu programu mali poslanci OZ rozhodnúť o žiadostiach doručených pred plénum OZ.
SAD Žilina a.s.,– žiadosť o spoluprácu pri riešení nocovne vodičov
Na margo žiadosti starosta uviedol, že v predmetnej veci sa už začalo konať formou oslovenia možných prenajímateľov.
Obecné zastupiteľstvo žiadosť o spoluprácu pri riešení nocovne vodičov zobralo na vedomie.
Jozef Beňo, Vysoká nad Kysucou 230 – žiadosť o opravu prístupovej asfaltovej cesty k rodinnému domu
Nakoľko bola položka obecného rozpočtu určená na rekonštrukciu MK už, kvôli rekonštrukcii MK do Slončíkov po prívalových dažďoch, prečerpaná až nad svoj rámec, žiadosť obecné zastupiteľstvo zobralo na vedomie a navrhlo ju zobrať do úvahy pri tvorbe obecného rozpočtu spoločne s ostatnými nutnými opravami MK v celej obci na rok 2008.
Jozef Beňo, Vysoká nad Kysucou 230 – žiadosť o zrealizovanie verejného osvetlenia cesty na železničnej stanici
O predloženej žiadosti dal starosta hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo schválilo zrealizovanie verejného osvetlenia cesty na železničnej stanici. Práce v čo najkratšom čase vykonajú zamestnanci obce.
E.STA. Realitná a poradenská agentúra zastupujúca p. Petra Chlebničana – žiadosť o odkúpenie podielov v parcelách EKN 5137 podiel 1/8 – 414 m2, EKN 5157 podiel ½ - 672 m2 a EKN 5139 podiel ¼ - 1340 m2.
Nakoľko obec uvedené pozemky nevyužíva poslanci predložili návrh podiely v uvedených parcelách odpredať avšak nie za navrhovaných 19,- Sk/m2 ale za cenu, za ktorú obec touto formou vždy nehnuteľnosti predávala teda za 70,- Sk/m2.  O predloženom návrhu dal starosta obce hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo schválilo odpredaj podielov v parcelách EKN 5137 podiel 1/8 – 414 m2, EKN 5157 podiel ½ - 672 m2 a EKN 5139 podiel ¼ - 1340 m2 za cenu 70,- Sk/m2.
Obyvatelia osady Zátoka – žiadosť o vyjadrenie k zlému stavu MK č. 5034 a termínu opravy
V následnej diskusii Obecné zastupiteľstvo žiadosť zobralo na vedomie a žiadosť bude podobne ako žiadosť p. Beňa zohľadnená pri tvorbe rozpočtu na rok 2008.
Slovenský zväz včelárov, ZO Turzovka – žiadosť o poskytnutie dotácie na záchranu genofondu včiel na rok 2007
Z následnej diskusie vzišiel návrh, poskytnúť Slovenskému zväzu včelárov ZO Turzovka finančný príspevok vo výške 1 000,- Sk ale iba v prípade, že ZO zastrešuje i včelárov z Vysokej nad Kysucou prípadne im zakúpený prístroj bude taktiež slúžiť. O predloženej žiadosti a návrhu dal starosta hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo schválilo poskytnúť Slovenskému zväzu včelárov ZO Turzovka finančný príspevok vo výške 1 000,- Sk ale iba v prípade, že ZO zastrešuje i včelárov z Vysokej nad Kysucou prípadne im zakúpený prístroj bude taktiež slúžiť.
Jana Palková, Vysoká nad Kysucou 40 – žiadosť o povolenie majetko-právne vysporiadať nehnuteľnosti a to parcely CKN č. 313, 312, 311 a 223, ktoré sú totožné s časťou EKN 336/1 a v ktorej má podiel i Obec Vysoká nad Kysucou
 O predloženej žiadosti dal starosta hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo schválilo žiadosť o povolenie majetko-právne vysporiadať nehnuteľnosti a to parcely CKN č. 313, 312, 311 a 223, ktoré sú totožné s časťou EKN 336/1 a súhlasí s vysporiadaním parciel CKN č. 313, 312, 311 a 223, ktoré sú totožné s časťou EKN 336/1 v ktorej má Obec Vysoká nad Kysucou podiel 1/8.
Antónia Ehlová, Vysoká nad Kysucou 1259/11 – žiadosť o odstránenie závad v byte č. 11
Obecné zastupiteľstvo žiadosť zobralo na vedomie a navrhlo aby si nájomníci odstránili vzniknuté poškodenia individuálne a súhlasí aby im boli zo strany obce preplatené reálne výdavky spojené s nákupom materiálu na odstránenie škôd.
Milan Matejov, Vysoká nad Kysucou 628 – žiadosť o prenájom nebytových priestorov v Hasičskej zbrojnici na Nižnom Kelčove
Starosta prítomným poslancom objasnil, že žiadateľ žiada o prenájom nebytových priestorov v Hasičskej zbrojnici na Nižnom Kelčove, presnejšie o garáž, ktorú mal v prenájme p. Jozef Bitala BIOEXPRES. Starosta ďalej uviedol, že Výbor DHZ Vysoká nad Kysucou – Nižný Kelčov s prenájmom súhlasí a však s podmienkou, aby bola nájomná zmluva uzatvorená na obdobie jedného roka.
O predloženej žiadosti dal starosta hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo schválilo prenájom nebytových priestorov v Hasičskej zbrojnici na Nižnom Kelčove (garáž) pričom nájomná zmluva bude uzavretá na dobu jedného roka.
Starosta obce – v poslednom období dochádza stále k častejším nezavineným poruchám služobného obecného auta Škoda Felícia, čo je spôsobené jeho vyťažením a značnou opotrebovanosťou. V týchto dňoch sa osobný automobil nachádza v servise na GO.  Navrhujem preto, účtovníčkou obce vypracovať finančnú analýzu obce a v prípade jej kladného výsledku automobil v dražbe predať, za čo najvýhodnejšiu cenu a získané finančné prostriedky zložiť ako akontáciu na leasingové splátky na nový automobil, alebo ho vymeniť v niektorej z možných pripravovaných akcií firmy Škoda „staré za nové“.
O predloženom návrhu dal starosta hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo schválilo riešiť možnosť nákupu nového služobného automobilu v zmysle predloženého návrhu.
Starosta obce – v sobotu 6. októbra 2007 sa uskutoční v poradí už 4. ročník stretnutia Hasičov veteránov. Tento krát sa stretnutie uskutoční v rekreačnom stredisku TESLA na Horní Bečvě. Každoročne Obec Vysoká nad Kysucou, ako jedna z organizátorských obcí, prispieva na organizáciu stretnutia hasičov veteránov.
V následnej diskusii poslanci OZ navrhli prispieť na stretnutie hasičov veteránov čiastkou 200,- Sk/osoba pre každého zúčastneného hasiča – veterána z našej obce.
O predloženom návrhu dal starosta hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo schválilo prispieť na stretnutie hasičov veteránov čiastkou 200,- Sk/osoba pre každého zúčastneného hasiča – veterána z našej obce.
V závere tohto bodu programu starosta obce predstavil prítomným poslancom dva varianty spracovanej koncepcie územného plánu Obce Vysoká nad Kysucou a vyzval poslancov OZ o ich prehodnotenie a vybratie najvhodnejšieho z nich. V následnej diskusii poslanci OZ navrhli, že najvhodnejší je variant č. 2. O predloženom návrhu dal starosta hlasovať:
ZA – Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial, Jozef Zborovan
PROTI – nikto
ZDRAŽAL SA -  nikto
Obecné zastupiteľstvo schválilo Variant č. 2 koncepcie územného plánu Obce Vysoká nad Kysucou.
Uznesenie k bodu prijaté,  priložené k zápisnici.


Ad. 8 Diskusia
Mgr. Martin Machciník – chcel by som sa opýtať na možnosť, či je možné zrealizovať prípojku obecného vodovodu k pánovi Beňovi v Závodí?
starosta – samozrejme, po uhradení Obecným zastupiteľstvom stanovený poplatok za zriadenie vodovodnej prípojky, túto naši zamestnanci zrealizujú. Podmienkou však je ako pri ostatných, že žiadateľ si prevedie výkopové a zemné práce individuálne.
Mgr. Martin Machciník – chcel by som predložiť žiadosť o odkúpenie pozemku pri novej bytovke za účelom výstavby garáže
starosta – žiadosť je nutné predložiť pred plénum OZ v písomnej podobe s bližšou špecifikáciou.
Jozef Zborovan  – ako pokračuje riešenie problému zatápania rodinných domov a záhrad na Nižnom konci a U Gajdicov Vavricovským potokom?
starosta – v zmysle rozhodnutia OZ bola riešením problému odľahčenia Gajdicovského potoka poverená firma TUBES projekt, Ing. Róbert Cyprich, Čadca. Výsledkom jej práce je skutočnosť, že nami plánovaná realizácia odľahčenia Gajdicovského potoka formou priepustu popod železnicu smerom do Kysuce nie je možná, nakoľko by bolo nutné použiť potrubie o priemere min. 80cm a krytie železničného zvršku musí byť min. 1,8m. Aby bola na danej dĺžke dodržaná samozrejme i spádovosť, vyústenie priepustu do Kysuce by bolo vo výške 30 až 40 cm, čo znamená že počas dažďa, kedy je i zvýšená hladina Kysuce by bolo vyústenie pod hladinou Kysuce a teda neúčelné. Jediným schodným riešením je úprava Vavricovského potoka jeho regulovaním. Toto sa budeme snažiť riešiť cestou spracovania projektu a požiadania o dotáciu s Enviro fondu. Technická dokumentácia – návrh situácie s hydrologickými prietokmi tvorí prílohu tejto zápisnice.
Uznesenie k bodu prijaté,  priložené k zápisnici.


Ad. 9 Schválenie uznesenia
V tomto bode programu dnešnej schôdze OZ predniesla návrhová komisia v zložení Miroslav Dorman a Ján Jánsky  návrh na uznesenie. O predloženom návrhu na uznesenie hlasovalo z celkového počtu 6 prítomných poslancov hlasovalo o predloženom programe ZA 6 poslancov: Miroslav Dorman, Viktória Chvasteková, Ján Jánsky, Mgr. Martin Machciník, Anton Opial a Jozef Zborovan. Nikto z prítomných nebol PROTI ani sa hlasovania NEZDRŽAL. Uznesenie OZ č. 5/2007 bolo teda jednohlasne prijaté.
Uznesenie k bodu prijaté, priložené k zápisnici.



Ad. 10 Záver
Na záver starosta Ing. Ladislav Kubačák poďakoval všetkým prítomným poslancom za účasť a korektný priebeh dnešnej schôdze. Následne na to schôdzu obecného zastupiteľstva ukončil.

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada