Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Zraz účastníkov bol na železničnej stanici v Makove. Aby súčasťou turistickej akcie bola aj voda situovali organizátori 10 km trasu popri Jazierku na Huslove, ktoré je známe povesťou o „utopenej svadbe“. Dnes už návštevníkovi stav vody v Jazierku , po väčšiu časť roka, pripomína len obyčajnú močarinu, hoci v minulosti mohlo zaberať plochu okolo dvoch árov. V súvislosti so Svetovým dňom vody sa tu núka paralela medzi úbytkom vody v Jazierku a úbytkom svetových zásob pitnej vody. Okrem Jazierka prešli účastníci spoločne viacerými osadami v katastroch Makova a Vysokej nad Kysucou. Z osady Huslov sa však už podľa uváženia rozchádzali v menších či väčších skupinkách viacerými smermi – navštíviť horskú chatu Kmínek, najkratšou trasou po zelenej značke cez Pokrývky k vlaku na Nižný Kelčov, alebo tiež k vlaku, ale okľukou cez Vyšný Kelčov.

Túto netradične motivovanú turistickú akciu zorganizoval Klub turistiky Vysoká nad Kysucou v spolupráci s Obcou Vysoká nad Kysucou a s podporou Severoslovenských vodární a kanalizácii. Účastníkom budú pomaly zanikajúce jazierko pripomínať účastnícke listy a suvenírová magnetka.

 

Text a foto: Anton Opial

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada