Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

gymnastika manchesterGymnastkám a gymnastom z tohto Kysuckého oddielu „Gymnastika Kelčov“ sa na medzinárodnej súťaži v športovej gymnastike vo Veľkej Británii v Manchestri v dňoch 1. a 2. 4. 2023 mimoriadne dobre darilo a ich výsledky boli natoľko úžasné, že milo prekvapili celý realizačný tím.

Pri obrovskej konkurencii 500 gymnastiek a gymnastov uspeli naše gymnastky a gymnasti nad očakávania dobre a publikum ich krásne výkony ocenilo veľkým potleskom. Prílet našej početnej delegácie 45 ľudí bol už vo štvrtok okolo obeda, pretože sme chceli, nech si gymnastky a gymnasti užili nielen samotnú súťaž, ale aj všetko čo ponúka mesto Manchester. Niektoré gymnastky a gymnasti sa boli pozrieť autom k oceánu, niektoré (-ý) si prešli historické centrum, niektoré (-ý) navštívili s rodičmi atrakcie pre malé deti, niektoré (-ý) zase navštívili športové atrakcie a tie staršie gymnastky to tiahlo po nákupoch v obchodoch. Každý člen našej výpravy si našiel niečo svoje, čo ho v meste nad mieru potešilo. V piatok od rána až do neskorého popoludnia naše gymnastky a gymnasti mali k dispozícii krásnu tréningovú gymnastickú halu, kde spolu so 4 certifikovanými trénermi ladili posledné detaily pred súťažou.
Samotná súťaž prebiehala v krásnom športovom centre s veľkým zázemím. Súčasťou súťažnej haly bol aj bazén, posilňovňa a ďalšie veci, ktoré bolo možné podľa potreby využiť. Na každú časť súťaže bolo nutné pre divákov kupovať lístky, pretože všetci diváci od 500 zúčastnených gymnastiek by sa tam naraz určite nezmestili. Usporiadatelia mali všetko krásne pripravené. V priebehu súťaže organizovali rôzne akrobatické vystúpenia a doplnkové „súťaže“ pre rodičov a trénerov gymnastiky. Súťaže trénerov gymnastiky sa zúčastnil aj náš tréner Ľuboš Ďurčanský, ktorý po zhodnotení rozhodcovskou komisiou celú „súťaž“ trénerov gymnastiky vyhral. Namiesto medaily za víťazstvo v tejto „súťaži“ dostal nealkoholické šampanské od usporiadateľov.
Celý realizačný tím nášho Kysuckého športového klubu „Gymnastika Kelčov“ ďakuje všetkým svojim gymnastkám a gymnastom, za podanie skvelých výkonov, ktoré veľmi dobre reprezentovali obec Vysoká nad Kysucou, celé Kysuce a náš gymnastický športový klub medzi zúčastnenými klubmi vo Veľkej Británii.
Chceme tiež zo srdca poďakovať všetkým firmám a súkromným osobám (Robe, Vákuum servis, Maroutgroup, BZ Ekoinštal, Ihas, Prodez, Kopecký, Matejíček atď.) za dar v hodnote cca 3227 Eur k realizácii účasti našich gymnastiek na tejto medzinárodnej súťaži v športovej Gymnastice v Manchestri.
Ďalším zdrojom financovania sú dotácie Európskej únie v programe Erasmus+, za ktoré taktiež veľmi pekne ďakujeme. Gymnastky / gymnasti a celý realizačný tím sa rozlúčil s mestom Manchester aj s celou Veľkou Britániou večer 2. 4. 2023 ihneď po súťaži, keď odleteli na letisko do Katovíc v Poľsku.

Najlepšie z našich gymnastiek a gymnastov sa umiestnili v Manchestri 2023:

a) Barborka 3 x zlatá medaila ?

b) Eliška 2 x zlatá a 1 x bronzová medaila ?

c) Benjamin 1 x strieborná a 2 x bronzová medaila ?

d) Emka 1 x strieborná medaila ?

e) Terka 1 x bronzová medaila ?

k) a ďalšie krásne výsledky

 

Text: Ing. Ľubomír Ďurčanský

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada