Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb futbalovy den2019 043Obdobie po ukončení jarnej častí futbalových súťaží a začiatku nového ročníka využívajú mnohé futbalové kluby na organizovanie futbalových turnajov, počas ktorých tréneri „skúšajú“ nových hráčov či nové zloženie mužstiev. Hlavnou ideou je však potešiť divákov a fanúšikov, ktorí si nedeľu bez futbalu nevedia predstaviť.

TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou takto dlhoročne organizoval futbalový turnaj O putovný pohár ak. mal. Miroslava Cipára. V posledných rokoch sa však klub začal potýkať s neochotou pozývaných futbalových klubov zúčastňovať sa futbalového turnaja a preto hľadal nové možnosti ako ponúknuť divákom pokochať sa futbalom i po skončení aktuálneho futbalového ročníka.

Na jednom zo stretnutí starostu obce Vysoká nad Kysucou Antona Varechu a starostu obce Makov Martina Pavlíka predstavil starosta obce z Makova myšlienku organizovanie spoločného futbalového dňa. Nápad organizovať spoločný futbalový deň, počas ktorého by si vzájomné zápasy zahrali žiaci, dorastenci, starí páni i muži začal v priebehu mesiacov dostávať jasné „kontúry“. Organizáciu prvého vzájomného futbalového dňa zobral na svoje plecia TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou, ktorý už mal skúsenosti s organizáciou futbalových turnajov.

V nedeľu 7. júla 2019 sa tak na ihrisku stretli hráči večných športových rivalov a susediacich klubov TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou a ŠK JAVORNÍK Makov. Zápasy žiakov, starých pánov a mužov si prišlo pozrieť takmer 400 divákov, ktorých hráči odmenili krásnymi futbalovými momentmi.

Spokojnejší však z ihriska TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou odchádzali fanúšikovia ŠK JAVORNÍK Makov a to vďaka úspešnému futbalovému ťaženiu všetkých troch vekových kategórií:

 

ŽIACI:

TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou – ŠK JAVORNÍK Makov 2:9

 

STARÍ PÁNI:

TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou – ŠK JAVORNÍK Makov 1:4

 

MUŽI:

TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou – ŠK JAVORNÍK Makov 0:5

 

Tí Vysockí, však odchádzali s jasným odhodlaním – o rok na Makove, Vám to vrátime ...

Poďakovanie patrí za organizáciu futbalového dňa patrí obci Vysoká nad Kysucou a jej zamestnancom, hráčom mužstva TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou, rozhodcom Miroslavovi Petrákovi, Miroslavovi Petrákovi ml. a Patrikovi Elsnerovi, mažoretkám BELLA za krásne vystúpenia, pánom Jánovi Kováčikovi, Milanovi Dormanovi, Jánovi Fickovi, Antonovi Jantošovi a pani Anne Kováčikovej za prípravu vynikajúceho guláša, EKO Farme Hannibal a všetkým ochotným ľuďom, ktorí sa akoukoľvek formou zaslúžili o organizáciu krásneho a výnimočného podujatia.

Počas futbalového dňa sa totiž nestretli len futbalisti, ale predovšetkým i obe fanúšikovské obce, ktoré sú ako to už u susedných obcí býva, prepletené rodinnými a priateľskými zväzkami, no na ihrisku predsa len každý fandí svojim ...

 

Foto: Maroš "Makalač" Kmínek

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada