Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb Rumunsko 129Prírodnými krásami, ale aj kultúrnymi a historickými pamiatkami a bohatstvom ľudových zvykov a tradícií sa môže pochváliť každý národ či krajina. Výnimkou nie je ani Rumunsko a jeho historická krajina Transylvánia, alebo tiež Sedmohradsko.

Časť tohto rozľahlého územia navštívili v dňoch 27.04-1.5.2018 (a pre veľký záujem aj v druhom turnuse 4. 5. - 9. 5. 2018) aj kysuckí turisti – účastníci autobusového výletu, ktorý organizoval prostredníctvom CK Piešťany tour Klub turistiky Vysoká nad Kysucou.

Počas tejto krátkej doby navštívili historické mestá Brašov a Kluž – Cluj, od r. 1974 Cluj-Napoca, legendami opradený Draculov hrad Bran, zámok Peleš - sídlo rumunských kráľov so 160-timi komnatami, ktorý je považovaný za jeden z najkrajších zámkov Európy a tiež zrekonštruované priestory soľnej bane Turda Salina v ktorej sa viac ako 2 tisícročia ťažila soľ a od roku 1992 patrí medzi 5 TOP destinácii v Rumunsku a najkrajšie podzemné miesto na svete. Návšteva týchto miest si vyžiadala aj absolvovanie takmer 2400 km jazdy autobusom. Niekoľko fotografií z výletu si môžete pozrieť nižšie.

 

Text: Anton Opial

Foto: Anton Opial a Peter Janetka ml.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada