Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb IMG 1726 Za predchádzajúce tri roky si netradičný recesisticky ladený turistický Pochod slováckymi vinohrady, ktorý organizuje KČT Hodonín, získal obľubu aj medzi kysuckými turistami. O jeho charaktere a náplni svedčí „odporúčanie“ v propozíciách vydaných usporiadateľmi: A jak vlastně Pochod slováckými vinohrady probíhá? Vašim úkolem je zvládnout jednu ze tří vypsaných tras (viz výše), překonat nástrahy lesů, polí, vinohradů a sklípků, přes které je trasa vedena a přitom zdárně dojít až do cíle.

Po známych trasách na 8, 14 a 22 km sa v sobotu 3.10.2015 vydalo, vychutnať si zvláštnu atmosféru pochodu, celkom 82 turistov z Kysúc. Celkom organizátori na pochode zaevidovali 2.287 účastníkov. Toto číslo však bolo určite rádovo v stovkách vyššie, pretože nie každý kto pochod absolvoval sa aj zaregistroval.

Pekné jesenné počasie, ktoré na Slovácku panovalo prispelo k všeobecnej spokojnosti účastníkov. Účasť na akcii organizačne zabezpečoval Klub turistiky Vysoká nad Kysucou.

 

Text: Anton Opial

Atmosféru počas pochodu vám priblížia fotografie Mateja Hetflajša

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada