Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 2079V snahe skrášliť prostredie, v ktorom žijeme, realizuje obec Vysoká nad Kysucou pravidelnú údržbu verejnej zelene.

Tohtoročné počasie však rastu zelene praje a z dôvodu nedostatku pracovníkov ide pre obec, popri ostatných údržbárskych prácach, priam o sizyfovskú úlohu. Našťastie sa však nájdu ochotní a obetaví ľudia, ktorí dokážu aj napriek svojím osobným povinnostiam obci pomôcť. Takými sú i členovia DHZ Vysoká nad Kysucou. Tí pod vedením svojho predsedu pána Mroslava Dormana zorganizovali v utorok 18. júna 2024 brigádu, počas ktorej zrealizovali údržbu zelene v centre miestnej časti Nižný Kelčov.
Vykosili a pohrabali okolie železničnej zastávky Nižný Kelčov, ďalej zrevitalizovanú plochu autobusovej zastávky a taktiež i celú plochu medzi cestou II/487 a železnicou smerom na Makov, na ktorej bol realizovaný projekt výsadby ovocných stromov.

 

I napriek horúčave a únave sa pustili i do pokosenia a vyčistenia židovského cintorína, ktorý bol zrekonštruovaný v roku 2023 v rámci realizácie cezhraničného projektu Spoločná záchrana kultúrneho dedičstva.

 

Každý kto sa brigády zúčastnil mohol povedať milión dôvodov prečo by nemohol prísť a preto každému zúčastnenému patrí obrovské poďakovanie.
Predsa sa len ešte nájdu takí, ktorým záleží na tom ako ich najbližšie okolie vyzerá a nespoliehajú sa len na prácu niekoho druhého ...

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada