Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 20240316 134145 403Na základe zákona NR SR č.314/2001Z.z. o ochrane pred požiarmi v nadväznosti na vyhlášku MV SR č. 611/2006 Z.z. o hasičských jednotkách vyplýva DHZ, DHZO absolvovať základnú prípravu členov hasičských jednotiek (HJ) v rozsahu 40 hodín.

Základná príprava členov hasičských jednotiek DHZ, DHZO Vysoká nad Kysucou a Horný Kelčov sa uskutočnila v dňoch 9.-10. 03. 2024 a 16.-17. 03. 2024. Počas posledného dňa bolo školenie zakončené záverečnými skúškami, ktoré sa skladali z teoretickej a praktickej časti. K potešeniu môžeme konštatovať, že všetci zúčastnení členovia DHZO Vysoká nad Kysucou v počte 8 členov a DHZO Horný Kelčov v počte 3 členovia absolvovali skúšky z celkovým hodnotením „ VYHOVEL“. Celé základné školenie hasičských jednotiek bolo financované z ročnej účelovej jednorázovej štátnej dotácie DPO SR pre DHZO určenej práve aj na tieto účely.
Cieľom odbornej prípravy členov HJ bolo hlavne zamerať sa na dosiahnutie znalosti, zručnosti, fyzickej zdatnosti a návykov potrebných na vykonávanie činnosti pri zdolávaní požiarov, vykonávaní záchranných prác pri živelných pohromách a iných mimoriadnych udalostiach.
Tento krát sa školenie hasičských jednotiek uskutočnilo v obci Olešná.
Úprimné poďakovanie patrí veliteľovi OŠ DPO v Martine Ing. Robertovi Kubešovi a ostatným školiteľom, ktorí snami celú prípravu HJ absolvovali, ďalej tajomníčke OV DPO pani Marte Balošákovej a veliteľovi OV DPO pánovi Jánovi Janošcovi, ktorí spolu s DHZ Olešná školenie zorganizovali a zabezpečili potrebné priestory a pracovné pohodlie pre všetkých zúčastnených.

 

Text: Milan Dorman

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada