Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

PHOTO 2024 05 17 06 29 18Každoročne 23. marca si pripomíname Svetový deň vody a 22.apríla Deň Zeme, ktorý vznikol ako rekcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia.

Cieľom týchto dní je pripomenutie si našej závislosti na zdrojoch, ktoré nám naša Zem poskytuje a preto je potrebné ich chrániť a venovať im náležitú pozornosť. Tradičnou aktivitou v tomto jarnom období je zapojenie dobrovoľných hasičov z Horného Kelčova spoločne s občanmi našej obce a deťmi z Centra pre deti a rodiny Bytča – pracovisko Vyšný Kelčov do akcie „Strieborna Kysuca“.
Dňa 11. mája 2024 za účasti deti z CDR, dobrovoľných hasičov ale i značnej podpory obyvateľov našej osady sme vyčistili potok Kelčovanku od Nižného Kelčova až po miestnu časť Rieku a následne aj najväčší prítok tohto potoka smerom do Liskov. Odpadky sa zbierali nielen na vo vodných tokoch a na ich brehov, ale i popri ceste z Nižného Kečova po Rieku.

Zbierania odpadkov sa zúčastnili najmä deti mládež čo určite značnou mierou prispeje na ich výchovne pôsobenie v oblasti ochrany nášho životného prostredia. I keď na vyčistenom úseku v celkovej dĺžke asi 5 km sme nazbieral už menej odpadkov ako v minulých rokoch, nájdu sa stále jednotlivci, ktorým na čistote našich potokov nezáleží.

Účastníkom akcie predseda DHZ Horný Kelčov poďakoval a rozdal i sladkú odmenu.

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada