Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 2288Farský úrad vo Vysokej nad Kysucou sa na svojich farníkov obrátil s úpenlivou prosbou o vykoseniu okolia farského kostola sv. Matúša vo Vysokej nad Kysucou a farskej záhrady.

V porovnaní s počtom ľudí pravidelne navštevujúcich kostol sa zišla naozaj iba „hŕstka“ ochotných farníkov, pričom okrem len niekoľkých ochotných ľudí z centra obce prišli počas dvoch dní pomôcť výlučne iba členovia DHZ Vysoká nad Kysucou z miestnej časti Nižný Kelčov!
Ochotní farníci v stredu 26. júna 2024 začali s kosením farskej záhrady i okolia farského kostola o 17:00 hod. I napriek veľkej snahe ich zámer prekazila búrka. V prácach sa preto pokračovalo vo štvrtok 27. júna 2024. I tento krát sa o 17:00 hod. našou obcou „prehnal“ intenzívny dážď , ktorý však ochotných brigádnikov, v drvivej väčšine opäť iba členov DHZ Vysoká nad Kysucou z Nižného Kelčova, neodradil. Tí i napriek miernemu dažďu kompletne vykosili okolie farského kostola sv. Matúša, farskú záhradu, plochy okolo prístupovej cesty do kostola a okolo budovy pošty. Odvoz trávy realizoval starosta obce s obecným traktorom. I napriek nepriazni počasia bola snaha obetavých brigádnikov korunovaná úspechom a práce boli približne o 21:00 hod. ukončené.

 

Úprimné poďakovanie a „Pán Boh zaplať“ patrí každému jednému, kto v sebe našiel ochotu a chuť, i napriek množstvu vlastných povinností a plánov, prísť pomôcť a urobiť niečo nie pre seba, ale pre všetkých. Snáď na budúce, kresťanskú vlastnosť pomôcť nezištne druhému, nájde v sebe viac farníkov ...

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada