Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

20240524 155105V snahe zefektívniť zber a vývoz komunálneho odpadu obec Vysoká nad Kysucou pristúpila k zmene formy vývozu komunálneho odpadu v lokalite Vyšný Kelčov pri pohrebisku.

Doposiaľ zaužívaný veľkoobjemový kontajner o objeme 7000 lit. bol dňa 25. 4. 2024 zrušený (dočasne uložený v areáli Združenia TKO Semeteš) a nahradený štyrmi pozinkovými kontajnermi o objeme 1100 lit. na komunálny odpad, ktoré boli doplnené o kontajnery na separovateľné zložky: plasty 1ks a sklo 1ks. Obec od tejto zmeny očakáva zníženie množstva komunálneho odpadu (vďaka separovaniu odpadu) a finančnú úsporu nákladov na zabezpečenie vývozu. Sekundárnym prínosom tejto zmeny je estetika prostredia, teda „skrášlenie“ zberného miesta, na ktorom na ľudí „nečaká“ otvorený kontajner plný rôzneho odpadu.


Pre tých, ktorí by zberné miesto využívali, tak ako doposiaľ i na odloženie odpadu, ktorí tu nepatrí dávame do pozornosti, že lokalita je monitorovaná kamerovým záznamom.

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada