Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

uvodV utorok 21. 11. 2023 sa v sále Kultúrneho domu vo Vysokej nad Kysucou konala členská schôdza Základnej organizácie zdravotne postihnutých civilizačnými chorobami.

V utorok 21. 11. 2023 sa v sále Kultúrneho domu vo Vysokej nad Kysucou konala členská schôdza Základnej organizácie zdravotne postihnutých civilizačnými chorobami.
Pozvanie prijalo 67 členov a 6 hostia: za obec Vysoká nad Kysucou Mgr. Simona Cudraková, predsedníčka OV ZO ZPCCH v Čadci Mgr. Margita Ďurišová, predseda OV TP p. Jozef Křivánek, podpredseda ZO PFB p. Pavol Polka a pracovníčky Úradu verejného zdravotníctva v Čadci Mgr. Andrea Gerátová a Bc. Simona Baričiaková
Pracovníčka ÚVZ v Čadci Mgr. Andrea Gerátová mala prednášku o hypertenzií a Bc. Simona Baričiaková o cukrovke. Zdravotné prednášky členov zaujali lebo boli vykonané pútavou formou a bolo v nich poukázane na to čo všetko môže spôsobiť neliečený vysoký krvný tlak a cukrovka. Prevencia pred týmito chorobami spočíva hlavne v správnej životospráve a dostatočnej pohybovej aktivite. Po prednáškach mnohí naši členovia využili ponuku a dali si zmerať krvný tlak a cukor v krvi.
V priebehu schôdze sme si uctili 2 členky organizácie pri príležitosti ich životných jubileí.
Predsedníčka OV ZO ZPCCH v Čadci Mgr. Margita Ďurišová vo svojom diskusnom príspevku informovala členov o kúpeľných pobytoch v jednotlivých kúpeľných mestách a pochválila prácu výboru našej organizácie.
V závere schôdze predsedníčka organizácie p. Oľga Hancová poďakovala starostovi obce a obecnému zastupiteľstvu za ústretovosť a vytváranie dobrých podmienok pre našu činnosť.
Celá členská schôdza sa niesla v priateľskom duchu čoho dôkazom bolo i posedenie našich členov pri harmonike a speve do večerných hodín. Môžeme hodnotiť, že tento deň bol určite pre všetkých našich členov výnimočný.

 

Text: Ľubomír Pavlík, tajomník ZO ZPCCH

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada