Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

DSC 9632bObec Vysoká nad Kysucou je jedinečná i tým, že má vo svojom katastri dva krásne kostoly.

Jedným z nich je i malebný kamenný kostolík v časti Vysoká nad Kysucou - Vyšný Kelčov, ktorý je zasvätený Božskému srdcu Ježišovmu. Každoročne sa tam pri tejto príležitosti konajú hodové slávnosti. Inak tomu nebolo ani počas tohto kalendárneho roka, kedy slávnosť hodov vo Vyšnom Kelčove pripadla na 17. a 18. júna 2023.
Hodové dvojdnie odštartovalo sobotou 17. júna 2023, kedy sa pred pohostinstvom Gazdovský šenk vo Vyšnom Kelčove konala od 20:00 hod. disko-zábava pod „holým nebom“.

Samotné vyvrcholenie hodov sa začalo v nedeľu 18. júna 2023 o 11:00 hod. slávnostnou svätou omšou v kostole Božského srdca Ježišovho.

Po skončení svätej omše bol pre všetkých pripravený kultúrny program, ktorý sa začal o 12:30 hod. príhovorom ho otvoril starosta obce Vysoká nad Kysucou Mgr. Anton Varecha.
Početnému publiku sa v ňom predstavili miestne folklórne zoskupenia a to Folklórna skupina Vysočanka, Dievčence z Vysokej a Ľudová hudba Muzička spod Grúňa. Hosťom tohtoročných Kelčovských hodov bola skvelá Ľudová hudba Capkovci zo Skalitého, ktorá vystúpila s fantastickým hudobným programom trefne doplneným o vtipné hovorené slovo.

Počasie, ktoré bolo ukážkové, dotvorilo atmosféru tohto slávnostného dňa a prispelo k bohatej účasti návštevníkov na tomto krásnom podujatí ...

 

Text: Bc. Monika Perďochová
Foto: Anton Závodník, Ján Ďurčanský, Ing. Ján Lisko

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada