Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 3921Chuť hýbať sa, láska k športu a krása takého športu akým je hokej sú hlavnými dôvodmi organizácie hokejbalového turnaja „Vysocká hokejka“ vo Vysokej nad Kysucou.

V sobotu 10. februára 2023 sa na multifunkčnom ihrisku s umelým povrchom pri ZŠ s MŠ E. A. Cernana vo Vysokej nad Kysucou konal už jeho 11. ročník. I keď v sobotu vládlo počasie, ktoré pripomínalo skôr fujavicu ako jar, na ihrisku bolo poriadne horúco. Organizátorom svoju súpisku, ako prihlášku do turnaja, odovzdalo tento rok 6 mužstiev. Tou najväčšou radosťou bolo, že v tomto ročníku si s dospelými hráčmi snáď všetkých vekových kategórií, prišlo zmerať športové sily i mužstvo, ktoré sa nazvalo „Vysockí juniori“ a ktoré bolo z väčšej časti tvorené žiakmi 8. ročníka ZŠ s MŠ E. A. Cernana! Chlapci však neboli len do „počtu“. Nevypustili žiaden športový súboj a poriadne potrápili každého súpera.

Po celodennom hokejbalovom maratóne vytúžené víťazstvo premiérovo získalo mužstvo Tornádo, ktoré si na prvenstvo „brúsilo zuby“ už niekoľko rokov. Zaslúžene si tak odniesli víťaznú trofej, ktorou je stará drevená hokejka STANDART, na ktorej sú zvečnené mená jej doterajších víťazov.

Ďalšie poradie bolo nasledovné:
2. miesto: Nižný Kelčov
3. miesto: Zvinkači Warriors
4. miesto: Staré medvede
5. miesto: Vysockí juniori
6. miesto: Hybná páka

Za najlepších strelcov turnaja boli, na záverečnom vyhlasovaní výsledkov v Penzióne Chalupár, tento rok dekorovaní až dvaja borci - Peter HLUŠÍ z mužstva Zvinkači Warriors a Miroslav PLANETA z mužstva Hybná Páka, nakoľko obaja dosiahli rovnaký počet strelených gólov. Za najlepšieho brankára turnaja bol vyhlásený Anton JANTOŠ z mužstva Nižný Kelčov.

Spestrením obedňajšej prestávky bola súťaž „Kráľ strelcov“, do ktorej sa zapojili všetci hráči vrátane brankárov. Princípom bolo z vyznačeného miesta ihriska trafiť jeden piatich otvorov zakrytej brány. Tento rok mal najistejšiu ruku zhodou okolností brankár Anton JANTOŠ z mužstva Nižný Kelčov a zaslúžene si odniesol cenu, ktorú do súťaže venoval starosta obce.

Poďakovanie na záver patrí obci Vysoká nad Kysucou, manželom Jánovi a Anne Kováčikovcom a ich vnučke Hanke za prípravu vynikajúcej fazuľovej polievky, Jánovi Varechovi, Penziónu Chalupár a všetkým ochotným chlapom, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o prípravu a zdarný priebeh celého turnaja. Najväčšie poďakovanie však patrí samotným hráčom, ktorými mohli byť tak ako vždy iba vysočania zato, že našli v sebe odvahu a prišli si zasúťažiť a zašportovať, no predovšetkým i rozhodcovi Jozefovi Šebovi, ktorý do Vysokej nad Kysucou zavítal až Dubnice nad Váhom a svojím nezaujatým celodenným rozhodcovským výkonom sa postaral o to, že sme mohli všetci prežiť krásny hokejbalový deň ...

 

Foto: Maroš „Makalač“ Kmínek

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada