Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

DSC 8439Mesiac október už celé desaťročia vo väčšej či menšej miere v našich mysliach skloňuje slová ako sú: starší ľudia, seniori a staroba, ktorú môžeme chápať ako akýsi „Boží dar“, súčasť prirodzeného chodu nášho života. Pri tejto príležitosti si Obec Vysoká nad Kysucou pripravila pre všetkých seniorov v stredu 12. októbra 2022 o 13:30 hod. posedenie v sále kultúrneho domu vo Vysokej nad Kysucou spojené s kultúrnym programom.

Stretli sa tu seniori, ktorí si zaspomínali na rôzne chvíle svojho života, ťažšie, ale i tie radostnejšie a veselšie, veď tak ako sa leto prehupne do jesene, tak ich mladosť podala žezlo zrelosti, a bolo na čo spomínať.
V slávnostnom príhovore im starosta obce Mgr. Anton Varecha poďakoval za celoživotnú prácu, za obetavosť a lásku, ktorú stále rozdávajú. Zaželal im, aby obdobie ich ďalšieho života bolo sprevádzané farebnou nevšednosťou, aby ich každodenný život bol plný pevného zdravia, šťastia a mohli sa ešte dlho tešiť medzi nami obklopení láskou, úctou a vďakou všetkých čo sú naokolo.
V kultúrnom programe potešili všetkých prítomných básňami, piesňami a tanečnými vystúpeniami deti a žiaci zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana a Folklórna skupina Vysočanka, ktorá si pripravila pásmo ľudových piesní v hudobnom doprovode heligonkárky Anetky Malíkovej.
Bolo to príjemné popoludnie plné rozhovorov a milých stretnutí.
Nemali by sme však zabúdať na to, že úctu a pozornosť treba starším prejavovať nielen v tomto mesiaci, ale i počas celého roka.

 

Ľudský život je ako kniha. Má svoj úvod, pokračovanie i záver.
Míňajú sa roky mladosti, až sa napokon pominú.
Ani nezbadáme, že sa blíži staroba, keď sa v nej zrazu ocitneme.
Starnutie prichádza pomaly, nenápadne.
Tak ako sa končí leto a začína sa jeseň.

 

Text: Bc. Monika Perďochová
Foto: Nikola Zajacová

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada