Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb detske ihrisko 20200512 140404V snahe vytvoriť dostatočné možnosti pre pohyb detí, obec Vysoká nad Kysucou monitoruje ponúkané možnosti zapojiť sa do zverejnených výziev a získať tak finančné prostriedky na budovanie technických zariadení, vďaka ktorým môžu deti rozvíjať svoj pohyb a zdokonaľovať svoje zručnosti. Takouto ponúkanou možnosťou bola i výzva Úradu vlády SR pod názvom „Podpora športu 2019“.

Ponúkanú možnosť obec využila na uplatnenie plánovaného zámeru výstavby nového detského ihriska v areáli materskej školy v ústredí obce. Za týmto účelom bola v spolupráci s pani zástupkyňou Evou Janetkovou spracovaná a na Úrad vlády SR podaná žiadosť „Rozhýbme deti a mládež“.

Po dokončení hodnotiaceho procesu bolo obci Vysoká nad Kysucou oznámené, že projekt bol úspešný čiastočne a obci bude poskytnutá dotácia vo výške 8 000 EUR.

Na základe výšky schválených finančných prostriedkov bola obec Vysoká nad Kysucou nútená upraviť spracovaný štruktúrovaný rozpočet tak, aby bol zachovaný cieľ projektu a dodržaná výška schválených finančných prostriedkov plus prislúchajúca finančná spoluúčasť obce. Následne Obec Vysoká nad Kysucou pripravila a vyhlásila verejné obstarávanie.

Verejné obstarávanie na predmet zákazky „Rozhýbme deti a mládež“ bolo vyhlásené 6. 9. 2019 a víťazným uchádzačom na dodanie detského ihriska sa stala spoločnosť Veríme v zábavu s.r.o., pod Brezinou 86, 911 01 Trenčín, ktorá ponúkla najnižšiu cenu 8 920,80 EUR.

V snahe čo najvhodnejšie využiť priestorové usporiadanie záhrady pri materskej škole v ústredí obce boli s pani zástupkyňou vytypované presné miesta, kde budú jednotlivé komponenty detského ihriska osadené. I napriek skutočnosti, že verejné obstarávanie bolo úspešne ukončené 20. 9. 2019 a dodávateľovi bola 23. 9. 2019 vystavená objednávka, došlo po dohode medzi obcou, ako objednávateľom, vedením materskej školy a dodávateľom, k posunu termínu realizácie dodania a inštalácie herných prvkov z dôvodu naplánovaných a práve prebiehajúcich edukačných aktivít v záhrade materskej školy. V mesiaci november 2019 obec Vysoká nad Kysucou začala prostredníctvom zamestnancov obce s osádzaním jednotlivých prvkov. Prvým krokom bol výkop základových pätiek a ich betonáž podľa doložených technických výkresov jednotlivých prvkov detského ihriska. Následne došlo k ukotveniu jednotlivých prvkov detského ihriska na zabetónované pätky. Konečnou fázou realizácie celého projektu boli terénne úpravy vo forme navezenia ornice jej úpravy a výsadby trávnika.

V areáli materskej školy v ústredí obce tak pre deti pribudli úplne nové a moderné herné detské prvky. Nájdete tu kovovú dvojvežovú zostavu so šmýkačkou, lanovým mostíkom, lezeckou stenou a lanovou stenou, nový a bezpečný kolotoč so sedením a volantom, nechýba ani kovová prevažovacia hojdačka a neprehliadnuteľná je šplhacia zostava s dvoma tunelmi a sieťkou, ktorá znázorňuje hrocha. Osadené herné prvky a zostavy sú certifikované a navrhnuté tak, aby spĺňali platné predpisy vydané pre zariadenie a povrchy detských ihrísk, t. j. v zmysle normy EU - STN EN 1176 a 1177.

Tými najkrajšími detskými činnosťami sú bezpochyby hra a pohyb. Vďaka novým herným zostavám tak deti môžu prežívať krásne chvíle hier na čerstvom vzduchu a v spoločnosti svojich kamarátov.

 

Tento projekt bol realizovaný z finančných prostriedkov Úradu vlády SR a z finančnej spoluúčasti obce Vysoká nad Kysucou.

thumb uvsr        vysoká nad kysucou

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada