Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb kosenie cintorinaVNK 002Samozrejmou súčasťou „drobných“ obecných prác, ktoré obec vykonáva je údržba zelene na verejných priestranstvách. V dôsledku prijatých opatrení v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 boli pozastavené aktivačné činnosti a zamestnanecké projekty UPSVaR, prostredníctvom ktorých obec prijímala pracovníkov na výkon práve spomínaných prác. Kosenie zelene preto realizovali zamestnaci obce, pričom museli byť dočasne pozastavené ostatné vykonávané práce.

Údržba zelene bola zrealizovaná na plochách:

- v centre obce: námestie vrátane plochy okolo zdravotného strediska, pokolie parkoviska pre poštou a farským úradom, vjazd na ihrisko TJ, okolie miestnej komunikácie od železničnej zastávky a okolo pohrebiska, parkovisko pri kostole

- Pohrebisko v ústredí obce

- Pohrebisko vo Vyšnom Kelčove

- areál bývalej ZŠ Vyšný Kelčov (kosenie zrealizovali členovia DHZ Vyšný Kelčov, ktorí zrealizovali i kosenie časti pohrebiska vo Vyšnom Kelčove a krajnice miestnej komunikácie do Liskov)

- plochy okolo autobusových zastávok

- plocha okolo 16-bytového domu s.č. 1142 na Nižnom Kelčove

Okrem kosenia bolo zrealizované i mulčovanie krajníc miestnych komunikácií a to: o Jedľovník, Vrchrieka, do Škradného, Varechovský potok, Zátoka, Hranica, Slončíky a Do Liskov.

Pred samotným mulčovaním sa vykonal nutný servis mulčovača, u ktorého počas činnosti došlo k mechanickému odtrhnutiu 3 ks kladiviek vrátane unášačov.

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada