Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb kelcovske hody2019 005Oslava patrocínia kostola patrí k tradičným sviatkom snáď každej slovenskej obce, ktorá má svoj kostolík a svojho patróna. Sviatok sa oslavuje ako deň hojnosti, zábavy a blahobytu. Nebolo tomu inak ani vo Vysokej nad Kysucou – v miestnej časti Vyšný Kelčov, kde je kamenný kostol zasvätený Božskému srdcu Ježišovmu. Slávnosť Kelčovských hodový pripadol tento rok na 29. a 30. júna 2019.

 

Hodové dvojdnie vo Vyšnom Kelčove odštartovala 29. júna 2019 o 20:00 hod. tradičná hodová disko - zábava , alebo ako sme ju tento rok nazvali – „tancovačka pod hviezdami“ pred pohostinstvom Gazdovský dvor.

Samotné vyvrcholenie hodových slávnosti sa konalo 30. júna 2019. Kelčovské hody sa začali o 11:00 hodine slávnostnou svätou omšou v kostole Božského srdca Ježišovho, ktorú celebroval Mgr. František Mikuláš. Po skončení svätej omše obec Vysoká nad Kysucou pripravila pre všetkých návštevníkov kultúrny program. O 12:30 hod. sa početnému publiku predstavili so svojimi piesňami FS Vysočanka, Dievčence z Vysokej, Zbojníci z Lupežova, ĽH Muzička spod Grúňa, po ktorých nasledovalo krásne vystúpenie Dychovej hudby Predmierčanka z obce Predmier. Všetci návštevníci hodov si tak mohli okrem stánkov s hodovým tovarom zaspievať i krásne slovenské piesne.

Poďakovanie za organizáciu tohtoročných Kelčovských hodov patrí obci Vysoká nad Kysucou a jej zamestnancom, pánovi farárovi Mgr. Františkovi Mikulášovi, predsedovi a členom DHZ Horný Kelčov, poslancom obecného zastupiteľstva p. Danielovi Lysíkovi a p. Milanovi Pivkovi a všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili, že hody vo Vyšnom Kelčove možno tento rok nazvať opäť ako vydarené.

 

Text: Nikola Zajacová

Foto: Ing. Ján Lisko

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada