Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb maj2018 obec 001Mesiac máj sa vo všeobecnosti považuje za obdobie lásky a zrodu nového života. Májová zeleň bola symbolom sily a dobrého rastu. Najvýznamnejšie postavenie medzi rastlinami mal vo zvykoch tohto obdobia strom, ktorý sa v tejto súvislosti označuje ako máj. Máj staval obyčajne mládenec dievčaťu, o ktoré sa uchádzal, a ich stavanie je rozšírené na celom území Slovenska. V dnešnej dobe však máje predovšetkým nájdeme v centrách obcí a miest. Našu obec v centre zdobí máj od 27. apríla 2018. O jeho postavenie sa postarali zamestnanci obce.

V nedeľu 29. apríla 2018 pribudol máj na kopci Budatín nad Nižným Kelčovom, ktorí postavili členovia DHZ Vysoká nad Kysucou za výraznej pomoci ťažkej techniky. Zrejme najvyšší máj v našej obci postavili členovia DHZ Horný Kelčov v hasičskom areáli pri bývalej ZŠ vo Vyšnom Kelčove. Máj nájdete i v areáli domova dôchodcov, ktorí pre klientov zariadenia postavili členovia DHZ Vysoká nad Kysucou.

Krásou našej obce je však i dodržiavanie tradícií a krásne máje doslova „vyrástli“ po celom jej území i pri rodinných domoch.

 

Máj v centre obce ...

 

 

Máj na Nižnom Kelčove ...

 

 

Máj vo Vyšnom Kelčove ...

 

 

Máj pri domove dôchodcov ...

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada