Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_vianocne_trhy2013_62Opäť po roku prichádzajú Vianoce, najkrajšie a najromantickejšie sviatky v roku. V tomto predvianočnom období, kedy odvšadiaľ počuť typické vianočné melódie a všetkých nás obklopuje zhon z nákupov darčekov, je dobré sa zastaviť, stretnúť sa s priateľmi a oslobodiť sa aspoň na chvíľočku od predvianočného stresu.

Výbornou príležitosťou na to boli určite Vianočné trhy, ktoré sa vo Vysokej nad Kysucou obci konali v sobotu 07. decembra 2013. Ich organizátorom bola Obec Vysoká nad Kysucou v spolupráci s Penziónom Javorník. Vianočné trhy vo Vysokej nad Kysucou slávnostne otvoril svojim príhovorom starosta obce Mgr. Anton Varecha. Neodmysliteľnou súčasťou trhov však neboli len stánky s tradičným vianočným a remeselníckym tovarom, ale i „rozoberanie“ prasaťa ako symbolu vianočnej hojnosti. Všetci, ktorí prišli, si tak mohli pochutnať na rôznych zabíjačkových dobrotách a zapiť ich vareným vínom, vianočným punčom či medovinou.
Hlavný program vianočných trhov sa začal o 11:30 hod. vystúpením FS Vysočanka a ľudovej hudby Mužička spod Grúňa. Ich spev a vinše sa niesli zaplneným námestím a všetkým návštevníkom spríjemňovali toto predvianočné dopoludnie. O 14:00 hod. vystúpili s pásmom vianočných kolied a piesní heligonkári so skupiny Džarek. Do tanca aj do spevu zahrala v poobedňajších hodinách všetkým návštevníkom legendárna vysocká skupina Albatros. Krásnym spestrením tohtoročných vianočných trhov bol určite živý betlehem, ktorý si obyvatelia a návštevníci mohi pozrieť historicky po prvý krát.  Jeho predstavenie si nacvičili dobrovoľníci a dobrovoľníčky pod vedením manželov Pavla a Amálie Kužmovcov. A tak tí, ktorí si prišli pozrieť pásmo zvykov a tradícií, ktoré sa v tomto predvianočnom období v minulosti konali, mohli zažiť jedinečný a neopakovateľný zážitok. Návštevníci a majitelia predajných stánkov, ktorí odchádzali neskoro po zotmení boli neklamným znakom toho, že sa v poradí už druhý ročník Vianočných trhov vo Vysokej nad Kysucou vydaril.
Výbornou príležitosťou na to boli určite Vianočné trhy, ktoré sa vo Vysokej nad Kysucou konali v sobotu 07. decembra 2013. Ich organizátorom bola Obec Vysoká nad Kysucou v spolupráci s Penziónom Javorník. Vianočné trhy vo Vysokej nad Kysucou slávnostne otvoril svojim príhovorom starosta obce Mgr. Anton Varecha. Neodmysliteľnou súčasťou trhov však neboli len stánky s tradičným vianočným a remeselníckym tovarom, ale i „rozoberanie“ prasaťa ako symbolu vianočnej hojnosti. Všetci, ktorí prišli, si tak mohli pochutnať na rôznych zabíjačkových dobrotách a zapiť ich vareným vínom, vianočným punčom či medovinou. 
Hlavný program vianočných trhov sa začal o 11:30 hod. vystúpením FS Vysočanka a ľudovej hudby Mužička spod Grúňa. Ich spev a vinše sa niesli zaplneným námestím a všetkým návštevníkom spríjemňovali toto predvianočné dopoludnie. O 14:00 hod. vystúpili s pásmom vianočných kolied a piesní heligonkári so skupiny Džarek. Do tanca aj do spevu zahrala v poobedňajších hodinách všetkým návštevníkom legendárna vysocká skupina Albatros.
Krásnym spestrením tohtoročných vianočných trhov bol určite živý betlehem, ktorý si obyvatelia a návštevníci mohi pozrieť historicky po prvý krát.  Jeho predstavenie si nacvičili dobrovoľníci a dobrovoľníčky pod vedením manželov Pavla a Amálie Kužmovcov. A tak tí, ktorí si prišli pozrieť pásmo zvykov a tradícií, ktoré sa v tomto predvianočnom období v minulosti konali, mohli zažiť jedinečný a neopakovateľný zážitok.
Návštevníci a majitelia predajných stánkov, ktorí odchádzali neskoro po zotmení boli neklamným znakom toho, že sa v poradí už druhý ročník Vianočných trhov vo Vysokej nad Kysucou vydaril.
 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada