Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_jarna_ocista2012_06Neklamným znakom príchodu jari je topenie sa snehu. Príroda sa prebúdza a odhaľuje rozmanitosti rôzneho estetického charakteru, ktoré vznikajú buď prírodou alebo človekom. Jednou nepeknou rozmanitosťou človeka je znak jeho spoločensko - kulturného žitia, kde môžeme sledovať najmä to, čo po človeku odkrýva topiaci sa sneh – množstvo vyhodených odpadkov.

V dňoch 4. a 5. apríla 2012 prebiehal v obci Vysoká nad Kysucou zber odpadkov okolo štátnej cesty. Zber sa vykonal na celom úseku štátnej cesty II/487 od autobusovej zastávky Varechovský potok až po Nižný koniec. Druhým úsekom bola cesta III/487 vo Vyšnom Kelčove – od Rieky až po Nižný Kelčov. V rámci tejto aktivity sa vyzbieralo neuveriteľných cca  50 vriec odpadu!!!
Zbieranie odpadu pokračovalo dňa 10. 4. 2012 pozdĺž štátnej cesty  II/541 na Semeteši v rámci obce Vysoká nad Kysucou. Prvý pracovný deň ihneď po Veľkonočných sviatkoch, sa vyzbieralo približne 16 vriec odpadu. Pracovníci na celom úseku vyzbierali nielen odpad, ale okrem neho aj pneumatiky, či odhodenú WC misu a rôzne oblečenie.
Okrem zbierania odpadu v okolí štátnej cesty zamestnanci obce realizovali i zametanie a čistenie niektorých jej úsekov hlavne v okolí kostola,  cintorína, priameho centra obce a prietoru pred oboma autobusovými zastávkami na Nižnom Kelčove.
Faktom však i naďalej ostáva, že neporiadok nie je výsledkom hospodárenia a života obce, ale spôsobu správania sa a prejavu kultúrnosti každého jedného jej obyvateľa ....
{gallery}fotogaleria/Prace/2012/Jarna_ocista{/gallery}  

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada