Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_hody2011_0010Tohtoročné hodové slávnosti začali v piatok 16. septembra 2001 hodovou DISCO LIGHT SHOW, o ktorej priebeh sa postarali členovia DHZ Vysoká nad Kysucou. Zabaviť sa a zatancovať si prišlo takmer 200 mladých ľudí.
 

V sobotu o 12:00 hodine sa otvorila „brána“ naozaj peknej poľovníckej výstave POĽOVNÍCKYCH TROFEJÍ vo vestibule kultúrneho domu. Na výstavu okrem ľudskej zvedavosti ľudí, ktorí navštívili centrum obce lákala i nezameniteľná vôňa poľovníckeho guláša, o ktorý bol tento rok nebývalý záujem. Niet divu – bol bezchybný ... V snahe uspokojiť čo najviac „fajnšmekrov“ poľovníci  ho uvarili až dva kotle.
O dobrú náladu sa od 17:00 hod. pred kultúrnym domom starala Muzička spod grúňa   a mnohí návštevníci si s ňou i zaspievali. Vyvrcholením tohto dňa bolo vystúpenie známeho
slovenského humoristu a zabávača Andera z Košíc, s ktorým spoločne vystúpilo i spevácke duo Šarm. O tom, že  program sa  naozaj páčil svedčil úsmev na tvárach a dlhotrvajúci potlesk prítomných.
„Hodová“ nedeľa sa začala hodovou svätou omšou o 9:30 hod.
Ústredie obce sa medzi tým zaplnilo kolotočmi a množstvom predajných stánkov, ktoré neodmysliteľne vytvárajú atmosféru Matúšovských hodov. Po prvý krát mali všetci návštevníci možnosť navštíviť i jarmok ľudových remesiel. Nedeľné dopoludnie svojim kultúrnym programom spestrili  FS Makovanka, FS Vysočanka a Muzička spod grúňa. V závere svojho vystúpenia súbory zaspievali spoločne niekoľko piesní, za čo boli odenení veľkým potleskom od divákov.
Hodové nedeľné popoludnie patrilo už priaznivcom futbalu. Prvý futbalový zápas  odohrali, po dlhšej prestávke „starí páni“. Svojim výkonom však nestačili na hostí z Nesluše a prehrali 1:5. Omnoho viac radosti urobili domácim fanúšikom muži TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou, ktorý v 7. kole 1. triedy porazili hostí z Lodna 3:0. Veľké poďakovanie však patrí hosťom z Lodna, ktorí súhlasili, aby sa tento zápas hral vo Vysokej nad Kysucou práve pri príležitosti konania sa Matúšovských hodov.
Počas tohtoročných hodových slávností bolo nádherné slnečné počasie, ktoré veľkou mierou prispelo k pohode a dobrej nálade a môžeme skonštatovať, že Matúšovské hody mali svoje čaro.

Ta tomto mieste vám prinášame niekoľko fotografií z Matúšovských hodov 2011, tak ako rôzne podujatia svojim objektívom zachytil Lukáš Kubinec ...
{gallery}fotogaleria/Hody/211{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada