Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_memorial2011_0005Počas letných prázdnin neoddychujú len žiaci, ale možno i škola a jej areál. V sobotu 6. augusta 2001 sa však o pokoji a kľude v školskom areáli pri ZŠ E. A. Cernana nedalo ani len rozprávať. V tento deň sa tu už od skorej 9:00 hod. konal v poradí už IX. ročník Obecného futbalového turnaja v malom futbale (bývalý Memoriál Petra Chvasteka).

Pôvodný termín turnaja bol naplánovaný na 30. júla 2011 avšak futbalisti vyšli veľkoryso v ústrety hasičom z DHZ Horný Kelčov, ktorý v tento deň organizovali hasičskú súťaž o putovný pohár starostu obce. Snáď odmenou za tento čin bolo naozaj príjemné počasie a naopak daňou menší počet futbalistov, ktorým zmena termínu nevyhovovala.
Dôležitým bol fakt , že už od skorého rána všetko prebiehalo tak ako malo. Všade rozvoniavala smažená cibuľa a jedinečná vôňa dymu vychádzajúceho spod kotla kde sa pripravoval guláš. Do turnaja sa prihlásilo 6 mužstiev: Budžíkovci (minuloročný víťaz), EM Vredlavka st., 2. FC Korheľ, WSK Crew, Oranies, DHZ Horný Kelčov. Po úvodnom rozlosovaní sprievodnú hudbu a družné rozhovory prekričali už iba futbalisti urputne bojujúci o každú „jednu“ loptu.
Po zápasoch v dvoch základných skupinách a následných vyraďovacích bojoch sa do vytúženého finále dostali WSK Crew a EM Vredlavka st. Víťaz však môže byť iba jeden a v tomto XI. ročníku bolo ním vynikajúco hrajúce mladé mužstvo WSK Crew, ktoré z prehľadom vyhralo finále 3:1.
Na treťom mieste skončil minuloročný víťaz Budžíkovci.

Najlepším strelcom turnaja bol „nestarnúci“ Jozef Jurčo ml. Najlepším brankárom sa stal Michal Minarčík a za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený David Súhrada.

O naozaj bezproblémový priebeh všetkých zápasov sa postarala dvojica ligových rozhodcov Miroslav Petrák st. a Rastislav Staškovan.
Podujatie sa konalo pod záštitou obce Vysoká nad Kysucou a sponzorsky ho podporilo Pohostinstvo Milan Lajčák.

Na tomto mieste vám prinášame niekoľko záberov z jedinečného podujatia ...
{gallery}fotogaleria/Memorial/2011{/gallery}

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada