Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_trafo2010_0002Zrejme najskloňovanejším slovom obyvateľov našej obci, v časti od kostola smerom na Nižný Kelčov, bolo koncom novembra a začiatkom decembra, slovo VODA.
Po nepríjemnej poruche 15. novembra 2010, ktorá spôsobila vytopenie domácností v spomínanej časti, sa dňa 10. decembra 2010 celá táto časť v podvečerných hodinách ocitla pre zmenu bez pitnej vody. Závada presnejšie problém, však tento krát nastal mimo katastra našej obce.


Prvé hlásenie hovorilo o poruche čerpacej stanice Semeteš, avšak pravé zistenie príčiny prerušenia dodávky pitnej vody do našej obce bolo absolútne hrozné a nepochopiteľné – neznámy páchateľ totiž zo stĺpa odtrhol elektrickú trafostanicu a ukradol jej vnútorné vybavenie! Spoločnosť SEVAK preto vo večerných hodinách doviezla na k tlakovej stanici elektrickú centrálu, ktorú sa i napriek menším problémom podarilo pripojiť k tlakovej stanici a vzhľadom na jej maximálny výkon začali dve z troch čerpadiel dočerpávať vodojem v našej obci.
Dočerpávanie však bolo možné v priebehu soboty a nedele realizovať len počas dňa, čo bolo vzhľadom na prázdne potrubie, znížený výkon čerpadiel a výškovej rozmanitosti našej obce nedostačujúce a mnohé domácnosti boli počas týchto dní úplne bez dodávky pitnej vody.
Nakoľko sa podľa rozsahu poškodenia nedalo presne určiť kedy bude obnovená plná dodávka  pitnej vody, obec požiadala spoločnosť SEVAK o pristavenie cisterny s pitnou vodou. Po oprave poškodeného stĺpu, získaní novej trafostanice a jej montáži bola v pondelok 13. decembra 2010 dodávka pitnej vody úplne obnovená.

Na nasledujúcich fotografiách Vám prinášame inkriminované miesto čerpacej stanice ...
{gallery}fotogaleria/Vodovod/Trafostanica2010{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada