Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

DSC 9677Dieťa príde na svet ako malý zázrak.
Stačí, aby ho matka uzrela a začne ho milovať.
Zaplače, otvorí očká a je nekonečne jej.

Slávnostné chvíle pri príležitosti uvítania detí do života, zažili rodičia spolu so svojimi ratolesťami, v stredu 21. júna 2023 v pamätnej izbe E. A. Cernana vo Vysokej nad Kysucou. Starostovi obce Mgr. Antonovi Varechovi boli menovite predstavené deti, ako naši najmenší spoluobčania obce, ktorých rodičia priniesli k slávnostnému uvítaniu do života.

Boli nimi: Diana Adamcová, Tomáš Janský, Agáta Dočárová, Daniel Jalovičár, Vanesa Kaduchová, Dávid Krkoška, Karolína Kuffová, Zara Putoriková a Lívia Rosoľanka.

Po predstavení našich najmenších spoluobčanov ich vo svojom slávnostnom príhovore privítal starosta obce. Poprial rodičom, aby zo svojich detí vychovali ľudí čistého a otvoreného srdca, zaželal im veľa úspechov a optimizmu pri ich výchove, deťom veľa zdravia, v šťastí prežité detstvo, aby sa splnili ich túžby a ciele.
Po príhovore nasledoval milý kultúrny program v podaní detí z materskej školy - trieda Lienky, pod vedením pani učiteľky Mgr. Dariny Rybičkovej, ktoré si pripravili pre svojich maličkých kamarátov pásmo básní doplnené o krásne uspávanky.

Po programe nasledovali podpisy do Pamätnej knihy, kde rodičia k menám svojich novorodeniatok pridali svoje podpisy a uložili dieťa do kolísky. Starosta obce rodičom osobne zablahoželal k narodeniu ich detí a okrem priania im odovzdal kvet a poukážku.

 

Text: Bc. Monika Perďochová
Foto: Mgr. Dávid Nekoranec

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada