Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 0113V sobotu 2. marca 2024 sa v telocvični vo Vyšnom Kelčove stretli „strelci“ všetkých vekových kategórií na v poradí už dvanástej súťaži v streľbe zo vzduchovky.

Organizátormi súťaže boli už tradične Občianske združenie Voľný čas Vysoká nad Kysucou a DHZ Horný Kelčov. Účasť bola rekordná keď sa do súťaže prihlásilo 45 súťažiacich.
Na vzorne pripravenom kolbišti, ktoré zabezpečili členovia DHZ Horný Kelčov boli pripravené 4 strelecké stanovištia. Žiaci a žiačky súťažili v streľbe na kruhový terč v ľahu, ženy v ľahu na kruhový terč a redukovaný terč jeleňa a juniori a muži v ľahu na kruhový terč a v stoji na redukovaný terč jeleňa.
Na záver organizátori pripravili zábavnú súťaž pre deti do 15 rokov v streľbe na „slepý terč“ – terč v priemere 20 cm, na ktorom boli vyobrazené rôzne sladkosti, bol k súťažiacim otočený čistou stranou – takže stačilo trafiť terč a zasiahnutá sladká odmena bola istá. Pretože sa v tomto prípade jedná vyložene o náhodu a zábavu – odmenu dostali aj tí čo netrafili žiaden obrázok, ale aj tí čo netrafili terč vôbec.
Po takmer 5-tich hodinách sa dostalo na vyhodnotenie súťaže. Prví traja súťažiaci v každej kategórii získali športové poháre.

Výsledky:
Žiačky (8 súťažiacich): 1. Lisková Zuzana, 2. Ďurčanská Barbora, obe Vyšný Kelčov, 3. Mudriková Miroslava ml., Turzovka.

Žiaci (6 súťažiacich): 1. Varecha Šimon, Nižný Kelčov, 2. Šromek Lukáš, Vyšný Kelčov, 3. Holák Jakub, Vysoká.

Juniori (2 súťažiaci): 1. Kaňák Lukáš, 2. Veselka Ľubomír, obaja Vyšný Kelčov.

Ženy (8 súťažiacich): 1. Janská Zuzana, Vysoká, 2. Pivková Patrícia, Nižný Kelčov, 3. Ďurčanská Andrea, Vyšný Kelčov.

Muži do 50 r. (13 súťažiacich): 1. Pivko Milan, Vyšný Kelčov, 2. Rybička Pavol ml. Vysoká, 3. Varecha Anton, Nižný Kelčov.

Muži 50 + roční (8 súťažiacich): 1. Matejov Milan, Vysoká, 2. Šutor Martin, Břeclav (ČR), 3. Kubošný Anton, Vyšný Kelčov.

Občerstvenie počas dlho trvajúcej súťaže zabezpečili členovia DHZ a tak sa nielen súťažiaci, ale aj diváci mohli občerstviť nielen v bufete, ale aj výborným kotlíkovým gulášom.

 

Text: Anton Opial
Foto: Anton Varecha

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada